VINCENT VINCENT VINCENT
   

Van Gogh Wandeling Princenhage (1 km)
 
Download de folder
informatie
info@vincentvincentvincent.nl

U start op de
Haagsemarkt, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken bij Het Roode Hert, De Aogse Markt of Don Qui-John. In de folder leest u alles over de bijzondere panden aan de Haagsemarkt.

Daarna wandelt u via de Haagweg naar Huize Mertersem, het huis van Vincents oom en tante. Boven de voordeur en achter de wtee zijramen die u portretten van oom Cent en tante Cornelia. Aan de voorkant ziet u foto's van het huis die in die tijd genomen zijn. In de folder kunt u o.a. informatie vinden over de bijzondere schilderijengalerij van oom Cent.
Achter Huize Mertersem staat de boom van Vincent, zo genoemd omdat het verhaal gaat dat Vincent en zijn broer Theo deze boom geplant zouden hebben.

U vervolgt de wandeling via de Haagweg langs bijzondere huizen waar u in de foloder alles over kunt lezen. Aangekomen bij het Princenhaags Museum Kunt u de erachter gelegen begraafplaats Haagveld bezoeken. Daar liggen opa Van Gogh met zijn vrouw en oom Cent met tante Cornelis begraven.Vlak voor het zgn. knekelhuis is een poosplaats met een bankje ter herinnering aan Vincent die regelmatig Princenhage bezocht en daarover vaak schreef in zijn brieven.


      
          


                     


 
 
                 
 
      ©VincentVincentVincent